DETAIL PRODUKTU:

Káva zrnková Arabica - Peru Monteverde 250g, COFFEESPOT

Novinka

Objednávkové číslo:
186-250g


SKLADEM U NÁS NA PRODEJNĚ:
NE (skladem u dodavatele)



CENA BEZ DPH
na dotaz
CENA S DPH
na dotaz
MNOŽSTVÍ
ks

POPIS PRODUKTU:

Chuť: Lesní ovoce, červený pomeranč, karamel
Země: Peru káva
Region: Rodriguez de Mendoza / Amazonas
Výrobce: Drobní farmáři v regionu
Zpracovatelský závod: Monteverde
Průměrná velikost farmy: 2 hektary
Odrůda: Typica / Bourbon / Pache / Catuai / Catimor
Nadmořská výška: 1400 - 1800 m
Metoda zpracování: Plně promytá
Pražená káva zrnková 100% Arabica

O kávě
Výběrová Arabica od Cafes Monteverde, skupiny producentů, která působí v oblasti Rodriguez de Mendoza na severu Peru v provincii Amazonas. Skupina se vytvořila kolem Alfonso Tejady, místního znalce všeho, co souvisí s produkcí a pěstováním kávy.

zrnková káva z Peru

Na jeho farmě Finca Timbuyacu, blízko oblasti Rodriguez de Mendoza jsou pan Alfonso a jeho tým příkladem pro produkci kávy v této oblasti. Na farmě se produkuje skvělá káva, ale stejně důležité je i to, že funguje jako modelová farma pro všech 250 pěstitelů kávy spojených ve skupině Monteverde.

V Timbuyacu se dozvídají o řízení hospodářství a sklizni, a dále o zpracovatelských postupech, jako je fermentace, praní a způsoby sušení. Důraz je kladen na druhy fermentace, metody odslupkování a různé techniky sušení kávových zrn, čímž je možné docílit nejvyšší možnou úroveň kvality produkce.


Káva z Peru bez hnojiv a pesticidů
Peruánská káva proslula chuťovou vyrovnaností a jemnou strukturou. Malé soukromé farmy disponují v průměru necelými 2 hektary půdy, odkud získávají až 1 500 kg kávových třešní na jednu sklizeň.

Pěstování bez chemie a šetrné zpracování promytím dává vyniknout plné chuti, čistotě a sladké vůni. Z úrodného údolí Chanchamayo pochází téměř 40 % celkové kávové úrody v zemi.


Balení a uchování kávy v COFFEESPOTu
Kávu denně pražíme po malých dávkách. Hned, jak je to možné, ji balíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Používáním tohoto webu souhlasíte, že využívá cookies.
V pořádku
Další informace