DETAIL PRODUKTU:
Exclusive Selection Mléčná čokoláda BEZ CUKRU 46% 100 g, Taitau
Objednávkové číslo:
GLO/TAU031
EAN:
4779021231538
SKLADEM U NÁS NA PRODEJNĚ:
ANO (2 ks)
POPIS PRODUKTU:
Klasická krémová čokoláda z kakaových bobů prémiové kvality z Ghany.
Země výroby: Litva
Balení: 100 g Skladujte na suchém místě s relativní vlhkostí max. 75% při doporučené teplotě mezi 15 – 21 °C.
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek
tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových
tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně
ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao.
V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina
kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a
čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle
oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek
(jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo
do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Historie čokolády První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno
před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo
připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé
Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále. Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16.
století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky
do oblasti Zadní Indie a Španělské východní Indie (především
na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda. Typy čokolády Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha
typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství
přísad. Hořká čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá
čokoláda. V USA se oficiálně nazývá "sladká čokoláda" a vyžaduje 15%
koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 %
kakaové sušiny. Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny. Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek. Výroba čokolády Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao.
Jsou to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je
to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady (např. palmový olej). Tyto
přísady se poté pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda a zdraví Díky obsahu flavonoidů některé studie poukazují na pozitivní
vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém. U běžných čokoládových
pamlsků však převažuje negativní efekt obsažených cukrů a tuků. Tradičně je pak považována za afrodiziakum a povzbuzující
prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a
chrání organizmus před účinkem volných radikálů. Chcete hubnout? Čokoláda nevadí Čokoláda, která je opravdu kvalitní a obsahuje kakao a ne různé
náhražky, obsahuje mnohem méně cukru než lecjaké druhy ovoce
(nejčastěji má banán a broskev vysoký podíl cukru), proto se nemusíte
bát, když držíte dietu, že čokoláda je váš nepřítel. Nejlépe je, když
zvolíte takovou čokoládu, která obsahuje buď přírodní hnědý cukr, nebo
sušenou třtinovou šťávu. Vždy se řiďte radou: čím více kakaa čokoláda
obsahuje, tím méně cukru v ní bude.
Hmotnost | 0.12 kg |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 484 kcal/ 2004 kJ |
Tuky | 42 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 26 g |
Bílkoviny | 9,16 g |
Sacharidy | 46 g |
- z toho cukry | 15 g |
Vláknina | 1,9 g |
Sůl | 0,3 g |