DETAIL PRODUKTU:

Chipotle chilli vločky 30 g, ChilliDoctor

Objednávkové číslo:
Vl-Chipotle


SKLADEM U NÁS NA PRODEJNĚ:
NE (skladem u dodavatele)



CENA BEZ DPH
na dotaz
CENA S DPH
na dotaz
MNOŽSTVÍ
ks

POPIS PRODUKTU:

Drcené vločky aromatických Chipotle jsou nezaměnitelné pro svou výraznou kouřovou vůni, kterou zkrátka musíte zažít na vlastní čichové buňky. Uzenou chuť se sladkými podtóny čokolády a ořechů získávají tyto sušené verze plně zralých papriček Jalapeño díky pekanovému dřevu, na kterém udí.

Pálivost
    SHU jednotky 20 000
    Složení Chipotle (uzené Jalapeño) chilli papričky 100 %.
    Země původu USA

    Pěkně vyuzená a neskutečně voňavá

    Posuňte svá jídla na zcela novou úroveň. Tahle aromatická lahůdka se o to postará. Jedná se o uzenou a sušenou verzi plně zralých Jalapeño papriček. Ve skutečnosti, asi 20 % veškeré produkce Jalapeño se spotřebuje právě na výrobu Chipotle. Což je dobře, protože my tuhle chilli záležitost milujeme a vy budete určitě taky!

    Chipotle mají tmavě hnědou až černou barvu a výraznou kouřovou chuť se sladkými podtóny čokolády a ořechů. Právě chuť ořechů získávají tyto papričky díky pekanovému dřevu, na kterém se ty pravé udí. Jedinečná je také jejich sladko-uzená vůně.

    Paprička je slabě hřejivá. Se svou pálivostí okolo 10 00023 000 SHU je srovnatelná např. s francouzskou papričkou Espelette, mexickou Guajillo, maďarskou feferonkou nebo s omáčkou Tabasco.

    Od císařského stolu do celého světa

    Jalapeño jsou, jako jedny z mála chilli papriček, hodně šťavnaté a dužnaté, což znesnadňuje jejich sušení. Z toho důvodu se Jalapeño nejprve uzením dehydratují, a až poté usuší. Tuto metodu poprvé u papriček použili Aztékové, kteří zjistili, že Jalapeño nelze sušit na slunci, jako ostatní chilli. Tak začali tyto papričky udit podobně jako maso. Navíc se díky tomu nekazily tak rychle a mohly být po dlouhou dobu skladovány. Takto zpracované Jalapeño se staly v Aztécké říši vysoce ceněnou surovinou a bylo využívány i na přípravu jídel pro císařské ceremoniály.

    Až donedávna byly tyto uzené papričky dostupné převážně na trzích ve středním a jižním Mexiku. Jejich popularita však rostla i v zahraničí, především v USA a Kanadě. Výroba a zpracování Jalapeño papriček se tak začalo rozšiřovat i do severních oblastí Mexika, aby mohl být lépe zásobován jihozápad Spojených států.

    Chipotle v kuchyni

    Díky svému aroma a chuti bývají Chipotle dominantní ingrediencí mnoha mexických jídel. Dochutit s nimi můžete hovězí, kuřecí nebo vepřové steaky. Skvěle se doplňují s fazolemi, čočkou a vejci. Jejich výraznou chuť oceníte také v marinádách na grilování, v salsa omáčkách, v nakládané zelenině nebo v různých dipech.

    Pokud vám Chipotle přijdou v jídle málo pálivé a chcete přidat o trochu více ostrosti, lze je dobře kombinovat s Jalapeño nebo Cayenne papričkami.  

    Kombinujete rádi sladké moučníky a chilli? A už jste vyzkoušeli přidat do dezertu papričku uzenou? Netradiční chuť dodají například brownies nebo nejrůznějším čokoládovým dortům.

    Používáním tohoto webu souhlasíte, že využívá cookies.
    V pořádku
    Další informace