Vyhledat



Spřízněný web

Železářství Železářství I.P.CONNECT, s.r.o.


Přijímáme platby

DETAIL PRODUKTU:

Chipotle chilli mash 200ml, ChilliDoctor

Objednávkové číslo:
MashCH


SKLADEM U NÁS NA PRODEJNĚ:
ANO (3 ks)



CENA BEZ DPH
173,05 Kč
CENA S DPH
199,00 Kč
MNOŽSTVÍ
ks

POPIS PRODUKTU:

Tekutý chilli mash z uzených papriček Chipotle je naprostou nezbytností pro všechny milovníky této aromatické lahůdky s nasládlou kouřovou chutí a vůní.

Pálivost
    SHU jednotky 20 000
    Složení Chipotle (uzené Jalapeño) chilli papričky, sůl, kyselina octová.
    Země původu Ekvádor

    Pěkně vyuzená a neskutečně voňavá

    Posuňte svá jídla na zcela novou úroveň. Tahle aromatická lahůdka se o to postará. Jedná se o uzenou a sušenou verzi plně zralých Jalapeño papriček. Ve skutečnosti, asi 20 % veškeré produkce Jalapeño se spotřebuje právě na výrobu Chipotle. Což je dobře, protože my tuhle chilli záležitost milujeme a vy budete určitě taky!

    Chipotle mají tmavě hnědou až černou barvu a výraznou kouřovou chuť se sladkými podtóny čokolády a ořechů. Právě chuť ořechů získávají tyto papričky díky pekanovému dřevu, na kterém se ty pravé udí. Jedinečná je také jejich sladko-uzená vůně.

    Paprička je slabě hřejivá. Se svou pálivostí okolo 10 000–23 000 SHU je srovnatelná např. s francouzskou papričkou Espelette, mexickou Guajillo, maďarskou feferonkou nebo s omáčkou Tabasco.

    Od císařského stolu do celého světa

    Jalapeño jsou, jako jedny z mála chilli papriček, hodně šťavnaté a dužnaté, což znesnadňuje jejich sušení. Z toho důvodu se Jalapeño nejprve uzením dehydratují, a až poté usuší. Tuto metodu poprvé u papriček použili Aztékové, kteří zjistili, že Jalapeño nelze sušit na slunci, jako ostatní chilli. Tak začali tyto papričky udit podobně jako maso. Navíc se díky tomu nekazily tak rychle a mohly být po dlouhou dobu skladovány. Takto zpracované Jalapeño se staly v Aztécké říši vysoce ceněnou surovinou a bylo využívány i na přípravu jídel pro císařské ceremoniály.

    Až donedávna byly tyto uzené papričky dostupné převážně na trzích ve středním a jižním Mexiku. Jejich popularita však rostla i v zahraničí, především v USA a Kanadě. Výroba a zpracování Jalapeño papriček se tak začalo rozšiřovat i do severních oblastí Mexika, aby mohl být lépe zásobován jihozápad Spojených států.

    Chipotle v kuchyni

    Díky svému aroma a chuti bývají Chipotle dominantní ingrediencí mnoha mexických jídel. Jejich výraznou chuť oceníte také v marinádách na grilování, v salsa omáčkách, v nakládané zelenině nebo v různých dipech.



    Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 26 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

    Kategorie




    Doplňkové informace


    SKLÍPEK PLNÝ RADOSTI Spolehlivá firma

    Matějova 129/2
    40801 Rumburk
    Česká republika

    +420 731 166 845
    darky@connect-ip.cz

    Provozní doba:

    Rýchly kontakt

    Po-Pá: 9:00 - 12:30, 13:00 - 17:00
    So: 9:00 - 11:00


    Iveta Vořechovská

    - Jednatelka

    - Účetní

    - Fakturace


    Tel: +420 604 203 852


    Pavla Čížková

    - Dárková specialistka

    - Dotazy k produktům

    - Reklamace


    Tel: +420 731 166 845


    Michal Vořechovský, BBA

    - Jednatel

    - Obchodní manažer

    - Dotazy k produktům

    - Individuální cenové nabídky


    Tel: +420 603 279 210




    Zobrazené produkty v katalogu:

    1 466 položek

    4 912 ks skladem

    Používáním tohoto webu souhlasíte, že využívá cookies.
    V pořádku
    Další informace