DETAIL PRODUKTU:

Ancho chilli prášek 9 g, ChilliDoctor

Objednávkové číslo:
Pr-Ancho


SKLADEM U NÁS NA PRODEJNĚ:
NE (skladem u dodavatele)



CENA BEZ DPH
na dotaz
CENA S DPH
na dotaz
MNOŽSTVÍ
ks

POPIS PRODUKTU:

Jak vypadá a chutná nejoblíbenější mexické chilli? Jako sušené švestky! Ancho jsou tmavě fialovou až černou sušenou verzí papriček Poblano a rozemleté na jemný prášek nabízí v kuchyni široké využití. Mají zemitou a jemně nasládlou švestkovo-rozinkovou chuť a z každého jídla vykouzlí příjemně pikantní záležitost, kterou s chutí ocení i úplní chilli začátečníci.

Pálivost
    SHU jednotky 2 500
    Složení Ancho chilli papričky 100 %.
    Země původu Španělsko

    Mexická královna mezi papričkami

    Vsaďte na mexickou klasiku. Sušené Ancho jsou v této zemi nejoblíbenějšími a nejpoužívanějšími papričkami vůbec (hned za nimi jsou Guajillo). Typická je jejich tmavě fialová až černá barva. 

    Ancho jsou sušenou verzí tmavě zelených lesklých papriček Poblano, které dorůstají do velikosti až 10 cm. Pochází z mexického státu Puebla, které bylo v historii významným španělským koloniálním místem a sehrálo důležitou roli v utváření tradiční mexické kuchyně. Pro zajímavost, z města Pueblo pochází také ikonické mexické jídlo "chiles en nogada" inspirované mexickou vlajkou, které vzniklo na počest ukončení Mexické války o nezávislost v roce 1821. Jedná se o plněnou zelenou Poblano papričku, přelitou bílou smetanou a posypanou šťavnatými červenými semínky granátového jablka. 

    Papričky Ancho jsou jedny z nejméně pálivých vůbec, proto se při jejich používání nemusíte vůbec zdráhat. Patří mezi papriky roční (Capsicum annum) a jejich pálivost se pohybuje jen okolo 1 000 2 500 SHU. Zajímavá je jejich ovocněsladká chuť. Vzhledově i chuťově totiž připomínají švestky, s podtónem rozinek.

    Pozvěte chuť Mexika do své kuchyně

    Na Ancho papričky je spolehnutí vždycky. Z každého jídla dokážou vykouzlit pikantní, ale nijak spalující záležitost, kterou ocení i chilli nováčci. Dodají jakékoliv studené i teplé omáčce, salse, enchiladas nebo polévce jemný hřejivý nádech a zemitou chuť, a skvěle tak podtrhnou chuť ostatních surovin. Své místo si určitě najdou ve vašich masových pokrmech nebo tamales. Stejně jako doma v Mexiku. Díky své švestkovorozinkové nasládlé chuti a mírné pálivosti jsou ideální do sladkých dezertů nebo v kombinaci s čokoládou.

    Používáním tohoto webu souhlasíte, že využívá cookies.
    V pořádku
    Další informace